Doa ketika sedih yg teramat...

اَللَّهُمَّ رَحْمَتَكَ أَرْجُو فَلاَ تَكِلْنِيْ إِلَى نَفْسِيْ طَرْفَةَ عَيْنٍ، وَأَصْلِحْ لِيْ شَأْنِيْ كُلَّهُ، لاَ إِلَـهَ إِلاَّ أَنْتَ

“Ya Allah! Aku mengharapkan (mendapat) rahmatMu, oleh karena itu, jangan Engkau biarkan diriku sekejap mata (tanpa pertolongan atau rahmat dariMu). Perbaikilah seluruh urusanku, tiada Tuhan yang berhak disembah selain Engkau.”

— HR. Abu Dawud 4/324, Ahmad 5/42.

utuk sahabat2 semua!

<3 CINTA ALLAH CINTA ABADI <3
YAKIN LAA AT ALLAH..
WHEN WE REPAIR OUR RELATIONSHIP WITH ALLAH,
ALLAH WILL REPAIR EVERYTHING ELSE FOR US ^_^
ALLAHU AKBAR <3

ingatan utk driku yg p'lupa!

✿~ Allah MELARANGKU melihat yang BUKAN MAHRAM, tetapi aku melihatnya bahkan lebih dari itu..lalu dengan apakah aku akan masuk SYURGANYA?
✿~ Allah MENYURUHKU mendirikan solat 5 waktu tetapi aku meninggalkannya dengan ALASAN KESIBUKAN KERJA atau terlelap dalam tidur..lalu dengan apakah aku akan masuk syurgaNya?
✿~ Saat orang lain MENANGISI dosa-dosa kecil mereka, sedangkan aku masih mampu KETAWA dengan dosa-dosa BESAR yang telah aku lakukan..lalu dengan apakan aku akan masuk syurgaNya?
✿~ Saat orang lain memperjuangkan RISALAH ISLAM, tidak jemu BERDAKWAH menyeru umat..dan aku di sini tidak menyertai malah MENENTANGNYA dengan pelbagai ALASAN..lalu dengan apakah aku akan masuk syurgaNya?
✿~ Jika tidak ada satu KEBAIKAN pun yang aku lakukan semasa hidup di dunia ini, dalam agamaku..walaupun aku dilahirkan dalam ISLAM, hanya pada nama..bukan pada PERBUATAN dan AMALAN, malah sentiasa melakukan kejahatan..seolah-olah MATI itu jauh lagi dariku..lalu dengan apakah aku akan masuk syurgaNya?

>>> Syurga itu indah, manis dan kekal..semua insan mengimpikannya tetapi apakah RUANG KEBAIKAN, PERJUANGAN, USAHA yang telah aku perbuat untuk ke sana? Untuk mendapatkannya? Adakah hanya dengan ANGAN-ANGAN, hanya dengan IMPIAN..tanpa USAHA kukuh, TAWAKAL penuh, ISTIQAMAH berterusan..mampukah aku untuk MEREBUTNYA?

Tidak berasa CEMBURUKAH, tidak berasa MALUKAH apabila melihat manusia BERSUNGGUH-SUNGGUH berjuang untuk islam, berusaha merebut apa yang telah DIJANJIKAN Allah..tanpa kenal erti putus asa, dan aku masih di sini..merenung dari KEJAUHAN tanpa memulakan usaha ke arah itu..MALULAH wahai diri, kata cintakan Allah dan Rasul tetapi masih INGKARI akan segala suruhanNya..malulah wahai diri, kata SYAITAN itu musuh yang NYATA tetapi masih dirimu mengikuti jejak langkahnya ke NERAKA..malulah..astagfirullah... T.T

ampuni aq ya Allah.. 
tetapkan laa hatiku..
aq mhon Ya Allah..permudahkan laa sgle urusan ku didunia dan akhirat,
bantulah aq utk mencapai redhamu Ya Allah..
aq sunyi tnpamu..aq hilang arah tanpa mu..
bantu aq ya Allah..
tiada yg dpt menolongku selain mu Ya Allah..
moge Engkau perkenankn sgle doa yg terbaik utk ku..
Amin~ T.T


==================================================


-BERHENTI PERSOALKAN-

'kenapa aku buat baik tapi orang anggap aku jahat?'
'kenapa orang suka sakitkan hati aku?'
'kenapa tak ada orang yang faham hati aku?'
'kenapa lah orang masih buat dosa walau dah tahu hukum?'

tetapi persoalkan
'kenapa aku masih tak boleh ikhlas dalam buat baik?'
'kenapa hati aku rapuh dengan kata-kata manusia?'
'kenapa aku masih tak boleh faham orang dengan baik?'
kenapa aku masih anggap diri aku lebih baik dari orang lain?'


berhenti persoalkan KENAPA pada ORANG LAIN
selalu persoalkan KENAPA pada DIRI SENDIRI

pasti diri kan jumpa jawapan yang dicari
dan bertambah akrab hubungan dengan Ilahi

insyaAllah
~amin~