Doa ketika sedih yg teramat...

اَللَّهُمَّ رَحْمَتَكَ أَرْجُو فَلاَ تَكِلْنِيْ إِلَى نَفْسِيْ طَرْفَةَ عَيْنٍ، وَأَصْلِحْ لِيْ شَأْنِيْ كُلَّهُ، لاَ إِلَـهَ إِلاَّ أَنْتَ

“Ya Allah! Aku mengharapkan (mendapat) rahmatMu, oleh karena itu, jangan Engkau biarkan diriku sekejap mata (tanpa pertolongan atau rahmat dariMu). Perbaikilah seluruh urusanku, tiada Tuhan yang berhak disembah selain Engkau.”

— HR. Abu Dawud 4/324, Ahmad 5/42.

utuk sahabat2 semua!

<3 CINTA ALLAH CINTA ABADI <3
YAKIN LAA AT ALLAH..
WHEN WE REPAIR OUR RELATIONSHIP WITH ALLAH,
ALLAH WILL REPAIR EVERYTHING ELSE FOR US ^_^
ALLAHU AKBAR <3

Wednesday, March 14, 2012

Tersentap! -.-

awak,sy mnx mf sgt2..sy rse sy bkn sahabt yg sperti awk hrp kn.syes sy tsentap! tharu! sedih! rsau! sy btol2 rse b'slh ble bce statement at bwh ni..


sahabat bukanlah org yg selalu temankan kita..
bukan org yg selalu ikut kita shopping & puji2 kita..
yg share lagu best2 dan melalaikan kita..
bukan rakan yg myokong walau kita buat salah...
TAPI ♥ ♥ ♥
SahAbat ialah rakan yg sentiasa mendoakan awk*
yang risau dan menegur apabila awk buat salah..
yg menarik awk dkt kpd kebenaran..dekat kpd Allah..
yg sntiasa mahu tarik awk bersamanya..
agr di dunia & akhirat, awk menjadi sahabatnya :D
itulah S A H A B A T
 




awk,npe sy xmcm 2?twok ny sy.. :'(
skrg bru sy sdr...awk lah shbt sy! sy syg awk sgt2! awk trime ksih sbb byk bntu sy..awk,tme ksih sgt2 sbb byk bmbing sy..sy hargai awk sgt2..bru skrg sy sdr npe awk asek trase aty ngan sy..bsa ny pgorbann awk..sy mnx mf sgt2.. -.-'

awk,sy ase b'untung sgt2 dpt shbt mcm awk..sy tharu gler ngan awk.npe sy leke sblom ni?npe sy lmbt sdr ape erti shbt..Ya Allah dugaan apekah ni?
sy mnx mf.. T.T

Tuesday, March 13, 2012

love it ! ^^

Bila ada yang SAYANG, jangan
lukai hatinya..
Bila ada yang CINTA, jangan
kamu titiskan air matanya..
Bila ada yang MENANTI, pastikan
kamu kembali..
Bila ada yang SETIA, lakukan yang
sama..
Bila dia PERGI, kejarilah selagi
merasa dia bererti..
Kerana bila dia TIADA di sisi,
kamu akan sunyi dan sepi..
hargailah INSAN yang kamu
sayang selagi mereka masih ada..
BERSYUKUR dan terimalah dia
seadanya.. ♥ ♥ ♥



‎-❤-JANGAN bermanja pada yang tak halal..
-❤-JANGAN bercerita pada yang tak amanah..
-❤-JANGAN paksa pada yang tak setia..
-❤-JANGAN ungkit pada yang tak menghargai..
-❤-JANGAN benci pada yang tak mengerti..



wallahualam.
peace no war with full of love <3 ^^
slm ukhwah =)

Saturday, March 3, 2012

Tolong ingatkan Aku!

>Nak mintak tolong sikit boleh tak?<

......Tolong ingatkan aku....Andai aku terlupakan Tuhan...
Dalam kelapangan dan kesibukan....Dalam kesenangan dan kesusahan...
......Tolong ingatkan aku...jangan jadi anak derhaka...
Mak Ayah dilupakan jangan.....Usah diluka hati dan perasaan.....
......Tolong ingatkan aku.....supaya ingat pesanan guru....Bukan sekadar peringatan...tapi Tarbiyah berpanjangan.....

......Tolong ingatkan aku.....Dengarlah dan bacalah Al-Quran.....
Tika radio penuh hiburan.....Tika tv penuh hindustan....

......Tolong ingatkan aku....Dimana Islamnya zahirku....
Jika aurat didedahkan....Disingkat..Diketat..dan Dijarangkan.....
......Tolong ingatkan aku....jadilah sahabat yang baik...
Sentiasa memberi peringatan....Sentiasa menerima teguran.....

......Tolong ingatkan aku....Kalau bercinta biar kerana-Nya.....
Dalam memilih utamakan Iman....Kelak ikatan dihindari syaitan.....
......Tolong ingatkan aku.....hidup ini satu kembara.......
Kutiplah mutiara dalam perjalanan.....Moga di sana menjadi bekalan.....

......Tolong ingatkan aku.....Diri ini milik Yang Kuasa......
KepadaNya jiwa diserahkan.....Segala-galanya DIA lah tumpuan.....

......Tolong ye ingatkan aku.....Sahabat dan kawan-kawan sekalian.....
Sebagai bekalan di alam Barzahku....Sebagai bekalan di alam Rohku....terima kasih...Alhamdulillah....amiinn.....

Renung2kan N selamat berAMAL ^_^

Jika kita merasa keluh kesah bermakna ada sesuatu yang luput dari kita... kita telah melupakan siapa diri kita sehingga kita lupa siapa Tuhan kita.... seterusnya kita lupa misi hidup kita untuk berubudiyah dan taat kepada Allah... keluh kesah itu akan terus menjadi sebahagian dari kehidupan kita sehinggalah hati kita kembali kepada fitrah, mengabdikan diri kepada Allah...


‎"Semakin kita ingin menjaga sesuatu hubungan itu agar diberkati dan diredhai, Semakin bertambah dan besar ujian dan dugaan yang terpaksa kita tempuhi" 

‎"Kadang kamu meminta maaf pada seseorang bukan bererti kamu bersalah,
tapi kerana kamu tak ingin menyakiti hati orang yang kamu sayang..." :D

*•.¸♥ Pesan pada HATI♥ ¸.•*´¯)

¸.•★Dalam bahagia, ALLAH menyisipkan DUKA,
Agar kita tahu bahawa ada hikmah disebalik sekaan air mata.

¸.•★Dalam harap, ALLAH menyelipkan RESAH,
Agar kita sedar untuk mengiringinya dengan do'a segenap pasrah.

¸.•★Dalam juang, pun ALLAH meletakkan LELAH,
Agar kita ingat betapa mahalnya harga ISTIQAMAH.


jika kita marah - TOPUP wUdhUk uNtuK mEnyEnyEjukkaN j!wA 
jika kita bingung - KLIK d0A agAr tEnaNg hAt! 
jika kita dipuji - RELOAD syUkuR sUpAya t!dAk alpa 
jika kita gagal - DOWNLOAD usAhA uNtuK mmbEr! sEmAngat
jika kita kecewa - RESTART tEnagA agAr snt!AsA sEdar
jika kita bersedih - SELECT ibu bapa uNtuK mEluAhkaN pErasAaN
jika kita berdosa - UNDO perAngA! e2 dAn bErs0Lat taUbat
jika kita berdendam - DELETE buruk sAngkA supAya hAt! bErs!h
jika kita berbohong - BACKSPACE kAta2 uNtuK mmpErbEtuLkaN kEadaaN
jika kita buat maksiat - REGISTER SOFTWARE sikAp bAru daN bErtaUbAt
nAsUhA

peace no war with full of love..
ukhuwah fillah abdan abada..
<3